WAAROM HANDGEMAAKTE IZNIK TEGELS?

Waar traditie moderniteit en design ontmoet op een hele speciale manier. Bezoek onze showroom in Amsterdam!

Vanuit Iznik in Turkije brengen we u een collectie van authentieke, handgemaakte kwarts tegels en tafelgerei.

Waarom zijn handgemaakte Iznik tegels zo speciaal?

De keramiek wordt geproduceerd door middel van traditionele technieken, gebruikmakend van eigentijdse technologieën. De Iznik Foundation is de enige producent van de originele 16e eeuwse traditionele Iznik tegels en beschikt over een unieke vakkennis.

Het meest onderscheidende aspect van Iznik Foundation keramiek is het gebruik van kwarts. Het speciale type artistieke kwarts muurtegel geproduceerd door de Iznik Foundation staat bekend als ‘chini’, zich onderscheidend van standaard industriële tegels of andere handgemaakte tegels.

Unieke kleuren

Gemaakt van kristal kwarts, worden Iznik tegels gekleurd met een glazuur op basis van kristal gebruikmakend van huisgemaakte en biologisch gekleurde metaaloxide pigmenten. De kleuren zijn een weerspiegeling van de tinten van semi waardevolle edelstenen, bijvoorbeeld koraal rood, malachiet of turkoois groen en de donkerblauw van lapis lazulli.

Geavanceerde ontwerpen in prachtige ruimtes

Iznik Foundation tegels worden tegenwoordig gebruikt in zowel traditionele als eigentijdse contexten in een breed scala aan ontwerpen, van gevestigde patronen afkomstig uit de Islamitische mathematiek en decoratieve kunst tot de moderne ontwerpen van Zaha Hadid en Ettore Sottsass.

Deze handgemaakte tegelontwerpen harmoniëren met de architectuur van het bouwwerk wat ze beslaan en zijn prachtig mooi, daarbij vullen ze andere materialen als hout of metaal perfect aan.

Op maat gemaakte panelen, meubeldetails en branding

De Iznik Foundation produceert ook speciaal gemaakte panelen en muurschilderingen gebaseerd op, echter niet gelimiteerd tot, de stijlen uit de tegels. Deze panelen variëren van een muur met simpele eenkleurige vierkante tegels tot een complex mozaïek of decoratief wand paneel.

Daarnaast kunnen ook meubels of branding worden gemaakt met deze verbazingwekkend mooie tegels zoals u kunt zien in onze galerij.

Al deze elementen zijn geproduceerd met de hand door bekwame ambachtslieden en kunnen worden geïntegreerd binnen elke architecturale omgeving op zowel buiten als binnen oppervlakken. U bedenkt het, wij maken het mogelijk!

De Iznik Foundation produceert ook aardewerk (borden, potten, kommen, vazen, kandelaars, etc.) genaamd ‘evani’, in aanvulling op de tegels.

Kom naar onze showroom en raak geïnspireerd! Zie de foto’s in de galerij onderaan de pagina en bezoek onze studio in Amsterdam Noord.

MORE INFORMATION
Loading...