WAAROM MICROCEMENT OF MICROBETON VLOER?

Een van de meest veelbelovende producten die we vonden, onze microcement collectie is een moderne en prachtige manier om uw ruimte te restylen.

Zeer geliefd door onze architecten en interieurontwerpers, dit materiaal maakt een grote uitspraak in moderniteit en uniciteit.

Modern wonen met een microcemente vloer

Modern in z’n continuïteit en een cleane uitstraling gezien er geen onderbrekingen of voegen aan te pas komen. Dat omschrijft de egale betonlook van een microcement vloer. Op deze manier wordt er een visueel harmonieuze stijl gecreëerd in de woonkamer, keuken of hal. Het materiaal is in verschillende elementen toepasbaar, van microcement vloeren tot muren en zelfs in meubels en trappen.

De aanbrengmethode van zes lagen maakt het materiaal resistent en uniek. Texturen en driedimensionaliteit zijn het resultaat van een prachtige handmatigheid en expertise. Een microcement vloer is slijtvast waardoor het een duurzame en stijlvolle oplossing in huis is.

Stijlvol microcement in de badkamer

Ook kan microcement worden toegepast voor een betonlook in badkamers, douches en wastafels, dankzij een waterbestendige laag die tegen water en vochtigheid isoleert. Dit maakt dat het een veel gekozen oplossing is om de badkamer in te richten of te verbouwen. Microcement in de badkamer creëert een strakke betonlook, waarin badkamervloer of -wand één geheel is.

Wat is het verschil tussen microcement en microbeton?

Microcement en microbeton zijn verschillend in voorkomen en dienen ook andere doeleinden. Microcement is meer geschikt voor woningprojecten en vanwege de dunnere korrel wordt er op het oppervlak een meer ‘waterachtig’ effect gecreëerd na het mixen met de andere componenten. Dit met meer ‘highs’ en ‘lows’ in tinten die gecontroleerd kunnen worden meer of minder zichtbaar te zijn aan de hand van de smaak van de klant. Het oppervlak voelt glad aan en is met blote voeten aangenaam om op te lopen.

Microbeton is meer geschikt voor zwaarbelaste en hoge verkeersomgevingen, vaak gebruikt voor een betonlook in winkels en andere openbare ruimtes. Gezien de korrel zwaarder is creëert het een ruwere uitstraling, nog steeds zeer modern maar met een meer solide kleur. Vanwege de rijke aanbrengtechniek zie je het effect van de spatel terug wat dit een erg speciaal materiaal maakt. Het oppervlak is meer korrelig en homogeen.

Met de naadloze uitstraling en de verschillende texturen van microcement en microbeton krijgt uw ruimte een nieuwe dimensie. Het devies voor deze materialen naast ontwerpen en herontwerpen in een moderne, cleane en vindingrijke manier.

Kom voor meer inspiratie en advies in design naar onze studio en bekijk microcement in Amsterdam Noord.

Loading...