WAAROM MICROBETON EN MICROCEMENT VLOER?

Een van de meest veelbelovende producten die we vonden, onze microcement collectie is een moderne en prachtige manier om uw ruimte te restylen.

Zeer geliefd door onze architecten en interieurontwerpers, dit materiaal maakt een grote uitspraak in moderniteit en uniciteit.

Modern wonen met een microcemente vloer

Modern in z’n continuïteit en een cleane uitstraling gezien er geen onderbrekingen of voegen aan te pas komen. Dat omschrijft de egale look van een microcement vloer.  Op deze manier wordt er een visueel harmonieuze stijl gecreëerd in de woonkamer, keuken of hal. Het materiaal is in verschillende elementen toepasbaar, van microcement vloeren tot muren en zelfs in meubels en trappen.

De aanbrengmethode van zes lagen maakt het materiaal resistent en uniek. Texturen en driedimensionaliteit zijn het resultaat van een prachtige handmatigheid en expertise. Een microcement vloer is slijtvast waardoor het een duurzame en stijlvolle oplossing in huis is.

Stijlvol microcement in de badkamer

Ook kan microcement worden toegepast in badkamers, douches en wastafels, dankzij een waterbestendige laag die tegen water en vochtigheid isoleert. Dit maakt dat het een veel gekozen oplossing is om de badkamer in te richten of te verbouwen. Microcement in de badkamer creëert een strakke look, waarin badkamervloer of -wand één geheel is.

Wat is het verschil tussen microcement en microbeton?

Microcement en microbeton zijn verschillend in voorkomen en dienen ook andere doeleinden. Microcement is meer geschikt voor woningprojecten en vanwege de dunnere korrel wordt er op het oppervlak een meer ‘waterachtig’ effect gecreëerd na het mixen met de andere componenten. Dit met meer ‘highs’ en ‘lows’ in tinten die gecontroleerd kunnen worden meer of minder zichtbaar te zijn aan de hand van de smaak van de klant. Het oppervlak voelt glad aan en is met blote voeten aangenaam om op te lopen.

Microbeton is meer geschikt voor zwaarbelaste en hoge verkeersomgevingen, vaak gebruikt in winkels en andere openbare ruimtes. Gezien de korrel zwaarder is creëert het een ruwere uitstraling, nog steeds zeer modern maar met een meer solide kleur. Vanwege de rijke aanbrengtechniek zie je het effect van de spatel terug wat dit een erg speciaal materiaal maakt. Het oppervlak is meer korrelig en homogeen.

Bekijk microcement en microbeton in onze studio

We leggen u graag alles uit over onze microcement en microbeton en geven graag de beste tips u te helpen kiezen voor het meest geschikte product voor uw ruimte.
Kom naar onze showroom en laat u inspireren! Zie onze foto’s in de galerij onder aan de pagina en bezoek onze studio in Amsterdam Noord.

MEER INFORMATIE
Loading...